składniki: naleśniki 3 szklanki mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 2 szklanki mleka 1 szklanka wody gazowanej 1 duża szczypta soli 1 szczypta cukru 1 jajko 2 łyżki oleju + olej do smażenia farsz mięsny 700 g mięsa mielonego, u mnie z łopatki 1 cebula 250 g przecieru pomidorowego oregano sól,pieprz olej do smażenia beszamel 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej typ 500 1,5 szklanki mleka sól,pieprz gałka muszkatołowa oraz starty ser żółty lub mozzarella do posypania Dno naczynia do tarty posmarować masłem ułożyć jeden naleśnik, następnie rozsmarować 2-3 łyżki miesnej masy, polać 2-3 łyżkami sosu beszamelowego. Następnie dodać mięso mielone, dodać oregano, sól i pieprz do smaku. Aby zużyć wszystkie można dać troszkę więcej mięsa lub zbędne naleśniki zjeść. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 20 minut aż ser się rozpuści. Specjalnie dla niej połączyłam te dwa dania i wyszedł mi taki pyszny torcik naleśnikowy. Następnie dodać przecier pomidorowy i smażyć wszystko aż odparują płyny. Następnie dodać makę i dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Moja córeczka uwielbia naleśniki pod każdą postacią oraz lazanię. Jak dla mnie to ten torcik jest dużo smaczniejszy od lazanii.