Papryka faszerowana i zapiekana

Beata
Obiad
28.07.2015 0:14
Papryka faszerowana i zapiekana

Składniki 12 szt mniejszych papryk (czerwone, zielone i żółte) 500 g mięsa mielonego 200 g ryżu 1 cebula 1 łyżka masła klarowanego 2 puszki pomidorów 1,2 szklanki wody 1 łyżka majeranku 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki bazylii słodka papryka sól pieprz Wykonanie: Pomidory z puszki zmiksować na gładko wraz z zalewą,, dodać wodę doprawić solą, pieprzem , bazylią, i oregano. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle na złoty kolor po czym dodać do mięsa. Papryki umyć i z każdej ściąć górę, a następnie usunąć gniazda nasienne. Masę mięsno-ryżową nakładać do papryki i lekko ubijać łyżką, aby mięso dokładnie wypełniło całość.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/07/papryka-faszerowana-i-zapiekana.html