Faszerowany bakłażan kaszą pęczak z indykiem i serem feta

Katarzyna
Obiad
13.07.2015 9:28
Faszerowany bakłażan kaszą pęczak z indykiem i serem feta

W sam raz na doładowanie organizmu, szczególnie teraz kiedy są wakacje, a za oknem wieje i leje :( Porcja dla 2 osób Składniki: 1 duży bakłażan 100 g mięsa mielonego z indyka 1 torebka kaszy pęczak KUPIEC 1 mała cebula dymka 2 ząbki czosnku 50 g sera feta 0,5 łyżeczki pasty chilli odrobina curry, papryki słodkiej i kurkumy sól i pieprz do smaku o,5 pęczka świeżej kolendry odrobina oliwy Przygotowanie: Jak mięso ładnie się zarumieni dodaj przyprawy, na koniec dodaj posiekaną drobno kolendrę i wszystko dokładnie wymieszaj z ugotowaną kaszą i ostudź. Na patelni z odrobiną oleju smaż posiekany na drobno czosnek i cebulę, dodaj mięso.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niezlymlynek.blogspot.com/2015/07/faszerowany-bakazan-kasza-peczak-z.html