SKŁADNIKI: 40g makaronu pełnoziarnistego spaghetti- przed ugotowaniem 155g gruszki- po obraniu 50g + 40g banana- po obraniu 100g twarogu chudego 10g mieszanki Słoneczne Pola cynamon imbir gałka muszkatołowa PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu Obraną i pozbawioną gniazda nasiennego gruszkę pokroić na drobne kawałki Do małego garnka wlać odrobinę wody i wrzucić pokrojoną gruszkę Prażyć przez około 10 minut na małym ogniu Do gruszki dorzucić 50g banana- lub też 90g, ale ja zostawiłam resztę do podani Prażyć całość jeszcze około 5 minut Z garnka z owocami odlać pozostałą wodę i zblendować je na gładki mus z dodatkiem przypraw Ugotowany i odcedzony makaron wyłożyć na talerz, posypać pokruszonym twarogiem Na całość wyłożyć mus, resztę banana pokrojonego w plasterki i posypać ziarenkami Każdy bez większego problemu może sprawić sobie taką słodką ucztę pachnącą imbirem i cynamonem i urozmaicić nieco swoje menu. Cała porcja to 476kcal w tym 28,7g białka, 6,6g tłuszczu, 79,3g węglowodanów oraz 11,8g błonnika. Aromatyczne połączenie gruszki i banana z korzennymi przyprawami, a do tego mieszanka ziaren, makaron pełnoziarnisty i twaróg- prawdziwa gratka dla wszystkich łasuchów i obiad w nieco niekonwencjonalnym wydaniu. Jednak przychodzi taki moment, że każdy może się znudzić kurczakiem i rybami, które w moim przypadku niemalże codziennie goszczą na talerzu.