Domowa wersja znanych batoników bounty :) Składniki: -> 250g wiórków kokosowych -> 1 szklanka kaszy jaglanej -> 3 szklanki wody -> 1-2 laski wanilii -> 1-2 łyżeczki miodu -> 200g czekolady [ 80% kakao] Wykonanie: Kaszę jaglaną zalewamy 2 szklankami wody i odstawiamy na kilka godzin [ można zostawić na noc]. Gotową masę przekładamy do kwadratowego bądź prostokątnego naczynia o grubości około 3-4 cm [w zależności od preferencji]. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy na jednolitą masę [ można przy użyciu widelca bądź tłuczka do ziemniaków. Wyjmujemy naszą masę z lodówki i przekładamy najlepiej na deskę do krojenia. Wstawiamy do lodówki na około 30 minut, aby stężała czekolada.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://jedzzdrowozyjzdrowofb.blogspot.com/2015/07/domowe-bounty-z-kaszy-jaglanej.html