SKŁADNIKI: (na tortownicę 28 cm) Biszkopt: 4 jajka 2/3 szkl cukru 2/3 szkl mąki 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia Warstwa czereśniowo-budyniowa: 2 budynie czekoladowe 70 dag czereśni wydrylowanych 4 łyżki cukru Masa serowa: 50-60 dag twarogu sernikowego (w wiaderku) 1/2 szkl cukru 2 płaskie łyżki żelatyny 50 ml wrzątku 2 łyżki kremu czekoladowego lub 1/2 tabliczki czekolady (rozpuszczonej) Odstawić do wystudzenia. 5. Żelatynę dokładnie rozpuścić w 50 ml wrzątku - nie może być żadnych grudek, w razie potrzeby można całość jeszcze chwilę podgrzać w mikrofali. Czereśnie zasypać cukrem, ugnieść lekko żeby puściły jak najwięcej soku, odstawić. 2. Galaretkę rozpuścić w 2 szkl wrzątku. Do ciepłej jeszcze żelatyny dodać 2 łyżki twarogu i dokładnie wymieszać na gładziutką masę. Dodać do niego tyle wody żeby wyszło ok 2 szkl płynu. Dodatkowo: 1 galaretka wiśniowa 2 szkl wrzątku 1. Rozpuścić w nim budynie, wlać do garnka, dodać czereśnie i mieszając zagotować.