Rafaello na biszkopcie

Beata
Ciasta
09.07.2015 0:40
Rafaello na biszkopcie

Ciasto: Podane porcje na ciasto podzielić na pół tzn upiec jedno ciasto z połowy porcji, a kiedy wyjmiemy z piekarnika przygotować drugą porcję i upiec drugie ciasto. Na wierzch ułożyć wycięte koło i poprzyciskać palcami z każdej strony, aby ciasto nie wystawało poza brzeg Włożyć miskę z ciastem na 30 minut do lodówki. Dekoracja: W tym czasie przygotować dekoracje Śmietanę mocno schłodzoną ubić na sztywno z cukrem pudrem, Miskę obrócić do góry dnem na paterę i ciasto bardzo łatwo się wysunie. Wylać ciasto na blaszkę (taką z wyposażenia piekarnika) wyłożoną papierem do pieczenia i rozprowadzić ciasto równo na całej powierzchni. Na dno naszej miski z ciastem nałożyć cienką warstwę kremu, warstwę ciasta (można sztukować z małych kawałków) i docisnąć. Pozostałe kawałki wykorzystamy do przełożenia kremem i nie przejmujcie się można ciasto przekładać z małych kawałków. Krem 400 g białej czekolady 600 ml śmietany kremówki 36% Dekoracja: 400 ml śmietany kremówki 36% 1,5 łyżki cukru pudru (lub według własnego smaku) 4 łyżki wiórek kokosowych Wykonanie: Krem: Wycinamy z niego koło o średnicy 24 cm tak aby można było przykryć wierzch ciasta. Miskę szklaną lub metalową o średnicy na górze 24 cm wykładamy wewnątrz upieczonym ciastem. Ciasto rafaello na biszkopcie Cały czas ubijając dodawać po jednym żółtku. Wsypać 3 łyżki mąki pszennej i delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia się składników. Po tym czasie wyjąć z lodówki i ubić mikserem. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, a następnie dodajemy stopniowo cukier (pół szklanki)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/07/rafaello-na-biszkopcie.html