Składniki: ( na 2 porcje) Crumble-kruszonka: - 100 mąki pszennej - 50 g cukru pudru - 50 g masła 82% - szczypta cukru waniliowego nadzienie: - 2-4 duże garstki świeżych jagód/ borówki amerykańskiej w zależności od pojemności kokilek - łyżeczka cukru dekoracja: - 2 łyżeczki śmietany 18% bądź 36% ubitej bez dodatku cukru - listki mięty - kilka świeżych jagód Przygotowanie: 1.Zagnieść wszystkie składniki ciasta do momentu otrzymania grudek kruszonki. 2. Jagody umyć i przełożyć do kokilek, posypać po pół łyżeczki cukru na jagody do każdej kokilki; na jagody nakładać kruszonkę aż po brzegi.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kreatywnepiny.blogspot.com/2015/05/crumble-z-jagodami.html