Biszkopt z truskawkami/ Strawberry Sponge Cake

Danka
Ciasta
30.06.2015 15:18
Biszkopt z truskawkami/ Strawberry Sponge Cake

Ciasto: (na torownicę o średnicy około 22-24 cm) - 2 jajka - 75 g mąki pszennej - 15g mąki ziemniaczanej - szczypta soli - pół łyżeczki proszku do pieczenia - 3 łyżeczki soku z cytryny - 70 g cukru Krem: - 250 g mascarpone - 200 g śmieany 36% -ubitej na sztywno polecam firmę Piątnica- śmietana w kubeczku z tej firmy jest przeważnie już bardzo gęsta i nie trzeba jej wtedy ubijać - 2 łyżki cukru Dodatkowo: - około 1kg truskawek- pokrojonych w plasterki- moje po około 1-2 mm grubości- jesli zrobicie cieńsze plasterki potrzebne będzie mniej truskawek Przygotowanie: Ciasto: Kliknij w baner/zdjęcie po przepis: Przestudzony biszkopt przepołowić na 2 równe okrągłe części; będzie to: góra oraz spód naszego tortu Krem: 1. Jest tortem biszkoptowym z kremem z bitej śmietany i dużą ilością świeżych, pysznych truskawek. Połączyć śmietanę z serkiem mascarpone i cukrem puderem na gładką masę 3. Układać krem na podzielonym na pół biszkopcie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kreatywnepiny.blogspot.com/2015/06/biszkopt-z-truskawkami-strawberry.html