Składniki: - 1,5 l bulionu - 300 g czerwonej soczewicy - 1 puszka pomidorów - 2 małe cebule - 2-3 ząbki czosnku - 1 marchewka - 1/2 cukinii - 2 łyżeczki przecieru pomidorowego - 1 łyżka masła - ostra papryka, bazylia - sól, pieprz Przygotowanie: Zupka w smaku jest pyszna, coś pomiędzy pomidorową, a grochówką ;) Poza tym bardzo sycąca, jeśli ktoś nie lubi gęstych zup należy użyć połowę podanej w składnikach ilości soczewicy. Cebulę, czosnek, marchewkę oraz cukinię dodajemy do gotującej się soczewicy i dokładamy pomidory oraz koncentrat po czym gotujemy kolejne 10 - 15 minut. W tym czasie podsmażamy na łyżce masła pokrojoną w kostkę cebule oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://symfoniasmakowa.blogspot.com/2015/06/zupa-z-czerwonej-soczewicy.html