Mini serniczki orzechowe

Ania -
Ciasta
30.06.2015 9:53
Mini serniczki orzechowe

Spód: 150 g ciastek owsianych z orzechami (można też użyć mieszanki innych ciastek i orzechów, np. herbatników i pokruszonych orzechów ziemnych) 2 łyżki masła Masa serowa: 350 g twarogu sernikowego (może być z wiaderka) 250 g mascarpone 125 g cukru3 jajka (M) 1 łyżka masła orzechowego (ja użyłam masła z nerkowców) Wierzch: 1 szkl śmietanki 30% 1 śmietan fix 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka masła orzechowego 30-40 g czekolady mlecznej garść orzechów ziemnych 1. Masło rozpuścić. 3. Masę serową wyłożyć na ciasteczkowo-orzechowy spód (prawie na równi z krawędzią foremki gdyż serniczki sporo rosną przy pieczeniu, ale później opadają i ostatecznie mają wysokość podobną jak wylane do foremek surowe ciasto).4. Po upieczeniu zostawić na ok 5 minut w zamkniętym piekarniku a następnie uchylić drzwiczki i tak wystudzić, po czym wstawić do lodówki na ok 2 godziny. 5. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodając śmietan fix, a następnie cukier puder i masło orzechowe.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ktougoscimoichgosci.blogspot.com/2015/06/mini-serniczki-z-masem-orzechowym.html