Muszle z łososiem i sosem z zielonego pieprzu

Anna
Makarony
23.06.2015 20:37
Muszle z łososiem i sosem z zielonego pieprzu

Potrzebne nam:- 500g wędzonych brzuszków łososiowych- duży kubełek śmietany 18%- 5 łyżeczek zielonego pieprzu w ziarnach- trochę soli- makaron muszle (ok. 18 sztuk)- przyprawa do ryb- szczypta mielonego czarnego pieprzu- pieprz cytrynowy- plasterki cytryny do dekoracjiPrzygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie aż będzie al dente, po czym wyjmujemy z wody i studzimy. W mojej głowie niemal od razu pojawił się pomysł na pyszne danie, dlatego bez ociągania je kupiłam. Pewnie większość z Was stwierdzi w tym punkcie, że powinnam kupić po prostu kawałek wędzonego fileta, bo brzuszki śmierdzą tranem... Brzuszki oddzielamy od skóry i dokładnie odkrawamy tłuszcz, po czym mięso dzielimy rękoma na mniejsze kawałki. Śmietanę wlewamy do dużego rondla lub na patelnię z wysokim brzegiem i podgrzewamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://wposzukiwaniuinspiracji.blogspot.com/2015/06/muszle-z-ososiem-i-sosem-pieprzowym.html