Wegańska sałatka w stylu włoskim

Ewelina
Sałatki
22.06.2015 14:16
Wegańska sałatka w stylu włoskim

And its not only a good meal that you can have at home, put it in your lunch box or take it with you for a picnic or a bbq :) INGREDIENTS (4-6 servings): SALAD: - 1.5 cups of wholewheat bulgur * - 1 C cooked chickpeas - 1 yellow bell pepper - 10 green olives - 1 small red onion - 10 cherry tomatoes - 1 block of tofu (I used sundried tomato tofu with basil) 250g - 2 tbsp pine nuts - 20 large basil leaves - 2 handfuls of arugula - 2.5 cups of hot vegetable stock or water * You can substitute with quinoa, spelt grains, couscous, millet or brown rice DRESSING: - 3 tbsp extra virgin olive oil - 2 tbsp balsamic vinegar - 1 tbsp lemon juice - 2 tbsp freshly squeezed orange juice - 1 clove of garlic - 1/3 tsp pink himalayan salt - 1/3 tsp freshly ground black pepper PREPARATION: SKŁADNIKI (4-6 porcji): SAŁATKA: - 1,5 szklanki razowej kaszy bulgur * - 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy - 1 żółta papryka - 10 zielonych oliwek - 1 mała czerwona cebula - 10 pomidorków koktajlowych - 1 kostka bio tofu z pomidorami firmy Polsoja - 2 łyżki orzeszków piniowych - 20 dużych liści bazylii - 2 garście rukoli - 2,5 szklanki gorącego bulionu warzywnego lub wody * - 1 ząbek czosnku - 1/3 łyżeczki różowej soli himalajskiej - 1/3 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu PRZYGOTOWANIE: Wsypujemy bulgur do dużego garnka lub miski, dodajemy szczyptę soli i wlewamy bulion, zakrywamy i odstawiamy na ok. 20 minut (razowy bulgur potrzebuje więcej czasu do napęcznienia niż zwykły bulgur bądź kuskus). VEGAN ITALIAN STYLE SALAD WITH BASIL, OLIVES, CHICKPEAS, TOFU AND TOMATOES Nowe tofu z bazylią i pomidorami, które testowałam jakiś czas temu (pełna recenzja tu), nakierowało mnie od razu na kuchnię włoską i zainspirowało do stworzenia fajnej, kolorowej i bogatej w składzie sałatki. Odwijamy tofu z papieru i kroimy w kostkę, podsmażamy je na chrupko na małej ilości oleju lub pomijamy ten krok i używamy je w stanie surowym. można zastąpić komosą ryżową, orkiszem, kuskusem, ugotowaną na sypko kaszą jaglaną lub brązowym ryżem DRESSING: - 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin - 2 łyżki octu balsamicznego Wyjmujemy tofu z paczki, odsączamy z wody i zawijamy w kilka arkuszy ręcznika papierowego, kładziemy na talerzu i przyciskamy czymś z góry. And its not only a good meal that you can have at home, put it in your lunch box or take it with you for a picnic or a bbq :) INGREDIENTS (4-6 servings): SALAD: * You can substitute with quinoa, spelt grains, couscous, millet or brown rice DRESSING: PREPARATION: When the bulgur cooled down, add chopped vegetables, basil, arugula, toasted pine nuts, tofu, chickpeas and the dressing. When the bulgur cooled down, add chopped vegetables, basil, arugula, toasted pine nuts, tofu, chickpeas and the dressing. Bazą sałatki jest razowy bulgur, który obok kuskusu jest jednym z moich ulubionych letnich produktów, nie wymaga gotowania, wystarczy zalać go bulionem i chwilę odczekać. Bazą sałatki jest razowy bulgur, który obok kuskusu jest jednym z moich ulubionych letnich produktów, nie wymaga gotowania, wystarczy zalać go bulionem i chwilę odczekać. Do tego cała masa kolorowych, świeżych dodatków i wyrazisty dressing na bazie octu balsamicznego, dobrej oliwy z oliwek i soku pomarańczowego. Do tego cała masa kolorowych, świeżych dodatków i wyrazisty dressing na bazie octu balsamicznego, dobrej oliwy z oliwek i soku pomarańczowego. Whole wheat bulgur is the base of the salad, which, along with couscous is one of my favorite summer products, it requires no cooking, just add some hot broth to it and wait a moment. Whole wheat bulgur is the base of the salad, which, along with couscous is one of my favorite summer products, it requires no cooking, just add some hot broth to it and wait a moment. 20 minutes (wholewheat bulgur needs more time to soak the water than a regular bulgur or couscous). 20 minutes (wholewheat bulgur needs more time to soak the water than a regular bulgur or couscous). Put bulgur groats in a large pot or bowl, add pinch of salt and the hot stock, cover and leave for approx. Put bulgur groats in a large pot or bowl, add pinch of salt and the hot stock, cover and leave for approx. Takiego dania, które najbardziej lubię mieć latem w lodówce i sięgać po nie w porze lunchu, obiadu czy kolacji. Polecam. Takiego dania, które najbardziej lubię mieć latem w lodówce i sięgać po nie w porze lunchu, obiadu czy kolacji. Press the garlic into a small jar, add the remaining ingredients, seal the jar and shake it few times to combine all the ingredients. Press the garlic into a small jar, add the remaining ingredients, seal the jar and shake it few times to combine all the ingredients. Gdy bulgur już przestygł, wrzucamy do niego pokrojone warzywa, bazylię, rukolę, podprażone orzeszki, tofu, ciecierzycę i polewamy wszystko dressingiem. Besides that I added a bunch of colorful, fresh ingredients and a distinct dressing based on balsamic vinegar, good olive oil and orange juice. Besides that I added a bunch of colorful, fresh ingredients and a distinct dressing based on balsamic vinegar, good olive oil and orange juice. Ale oprócz smacznego domowego posiłku, będzie też świetną opcją do lunchboxu lub do zabrania na piknik czy grilla. Ale oprócz smacznego domowego posiłku, będzie też świetną opcją do lunchboxu lub do zabrania na piknik czy grilla. - 1 łyżka soku z cytryny - 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodpornveganstyle.blogspot.com/2015/06/weganska-saatka-w-stylu-woskim-z.html