Biszkopt: - 5 jajek - 4 łyżki cukru - 1 cukier waniliowy - 5 łyżek mąki - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 2 łyżki oleju - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli - 250 ml prawdziwego soku malinowego - 450 ml wody (sok i wodę 450 ml wody (sok i wodę można zastąpić 700 ml napoju o smaku malinowym i kolorze różowym) - 2 budynie malinowe (bez cukru, po 40 g) - cukier (według uznania, jego ilość powinna być uzależniona od słodkości soku) - 300 ml śmietanki kremówki 30% galaretka malinowa + 450 ml wody - fix do ubijania śmietany - 2 łyżki cukru pudru Lekkie ciasto na biszkopcie idealnie nadaje się na letnie upalne dni, ale nikt nie zabrania jeść go cały rok ;) Istnieje również WERSJA DLA LENIWYCH (bez pieczenia) - na okrągłych biszkopcikach zakupionych w sklepie. Następnie kremówkę ubić na sztywno pod koniec dodać fix wymieszany z cukrem pudrem (pamiętajmy, że śmietanki nie należy zbyt długo ubijać, ponieważ może wytrącić się masło). Na koniec dodać olej, chwilę ucieramy i małymi porcjami dodawać obie mąki z proszkiem,Mieszamy delikatnie łyżką drewnianą. Na masę budyniową wyłożyć delicje (galaretką do góry) a na nie wylać masę śmietanową. Pieczemy ok. 35 minut w 180 st. C. - Masa Budyniowa: Sok oraz wodę połączyć ze sobą. Gdy masa zgęstnieję na wierzch ciasta wylać schłodzoną, ale nadal płynną galaretkę. Do śmietanki dodać lekko stężoną galaretkę - delikatnie i krótko miksować do otrzymania gładkiej konsystencji. - Dodatkowo: - ok. 240 g delicji malinowych galaretka malinowa Przygotowanie: - Ciasto: Białka ubić ze szczyptą soli.