Składniki: - 250 g makaronu pene - 2 parówki - 2 pęczki świeżego szpinaku - 3 ząbki czosnku - 3-4 łyżki śmietany 18% - 50 g startego parmezanu - 2 łyżki masła - 3 łyżka mleka - 1 łyżka mąki - 1 jajko - sól i pieprz ziołowy do smaku Przygotowanie: - Na czystej patelni rozgrzać masło, wrzucić obgotowany szpinak, pokrojone w kosteczkę parówki, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i przyprawy, wymieszać i smażyć całość przez ok 2-3 minuty na niewielkim ogniu. - Liście szpinaku dokładnie umyć, odciąć stwardniałe łodyżki, odsączyć i ugotować w niewielkiej ilości wody (ze szczyptą soli) na patelni około 5 minut aż szpinak zmięknie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kuchnia-ani-ani.blogspot.com/2015/06/makaron-w-sosie-szpinakowo-smietanowym.html