Kalafior zapiekany pod serowym beszamelem

Ania -
Obiad
18.06.2015 15:18
Kalafior zapiekany pod serowym beszamelem

SKŁADNIKI: 1 duży kalafior lub 2 mniejsze Beszamel: 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła (czubata) 1 łyżka mąki (czubata) 1 szkl mleka 50 g startego sera żółtego 50 g serka topionego śmietankowego 2 łyżki musztardy szczypta soli szczypta gałki muszkatołowej Dodatkowo: 50 g startego sera żółtego garść płatków migdałowych (u mnie od SKWORCU) 1. Kalafior podzielić na różyczki. Przepyszna propozycja na obiad lub kolację - kalafior zapiekany pod serowym beszamelem, posypany serem żółtym i płatkami migdałów. Gdy masło się rozpuści wsypać łyżkę mąki i dokładnie mieszać ok 1 minuty (powstanie gęsta pasta). Ja z córcią zajadałyśmy się nim bez żadnych dodatków, mężowi dodałam trochę mięska więc też był zadowolony :) Odcedzić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym (u mnie takie na tartę). 2.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ktougoscimoichgosci.blogspot.com/2015/06/kalafior-zapiekany-pod-serowym.html