Polędwica ze schabu

Beata
Śniadania
17.06.2015 23:34
Polędwica ze schabu

1 kg schabu 1/3 szklanki soli 1/3 szklanki cukru 1 główka czosnku 2 łyżeczki słodkiej papryki 3 łyżki majeranku 1/4 ostrej papryki 1 łyżeczka pieprzu Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pousuwać błony. Po upływie tego czasu schab bardzo dokładnie myjemy, osuszamy i nacieramy starannie solą, wgniatając ją ze wszystkich stron. Mięso włożyć do miski i obsypać cukrem, rękoma dociskać, aby bardzo dokładnie obkleić nim mięso. Stawiamy w chłodnym miejscu na 24 godziny. Odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godziny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/01/poledwica-ze-schabu.html