Tarta z rabarbarem z migdałową kruszonką

Katarzyna
Ciasta
17.06.2015 8:55
Tarta z rabarbarem z migdałową kruszonką

Składniki: ciasto 1 szklanka mąki pszennej 70 g miękkiego masła szczypta soli łyżeczka cukru łyżeczka octu winnego 20 ml zimnej wody nadzienie 300 g rabarbaru sok z jednej cytryny 1 szklanka cukru czcionkowego kruszonka 80 g miękkiego masła 1 szklanka zmielonych migdałów 0,5 szklanki cukru Świetne dodatki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy, rozwałkowujemy i wykładamy nim formę do tarty ( wyłożoną papierem pergaminowym albo natłuszczoną i posypaną bułką tartą) formę zawijamy w folię i wkładamy na 20 minut do lodówki. Siedziałam i zastanawiałam się czy mogę coś upiec, a potem zdałam sobie strawę, że z tego co jest w domu można coś szybciutko przygotować i wyszło słodkie cudeńko. Wszystko pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 170 C przez 30 - 30 minut, aż ciasto ładnie się zarumieni. rabarbar jest w sklepach teraz cały rok, a wykonanie ciasta to naprawdę 30 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niezlymlynek.blogspot.com/2015/06/tarta-z-rabarbarem-z-migdaowa-kruszonka.html