Składniki na formę 26 cm: 1000 g sera z wiaderka 120 g drobnego cukru do wypieków 3 jajka nasionka z 1 laski wanilii 150 g śmietanki kremówki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 120 ml syropu z puszki brzoskwiń 5-6 połówek brzoskwiń z puszki CZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MIN+ chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni Celsjusza. Pyszny, mięciutki, rozpływający się w ustach sernik z dodatkiem brzoskwiń z puszki i nasion wanilii. Sernik studzimy w lekko uchylonym piekarniku, a następnie wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Zainspirował mnie przepis z bloga Kuchniokracja, co nie-co jednak pozmieniałam :) Wszystkie składniki na sernik, poza brzoskwiniami, umieszczamy w misie miksera.