Sernik waniliowy z brzoskwiniami z puszki

Dagmara
Ciasta
16.06.2015 23:06
Sernik waniliowy z brzoskwiniami z puszki

Składniki na formę 26 cm: 1000 g sera z wiaderka 120 g drobnego cukru do wypieków 3 jajka nasionka z 1 laski wanilii 150 g śmietanki kremówki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 120 ml syropu z puszki brzoskwiń 5-6 połówek brzoskwiń z puszki CZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MIN+ chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni Celsjusza. Pyszny, mięciutki, rozpływający się w ustach sernik z dodatkiem brzoskwiń z puszki i nasion wanilii. Sernik studzimy w lekko uchylonym piekarniku, a następnie wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Zainspirował mnie przepis z bloga Kuchniokracja, co nie-co jednak pozmieniałam :) Wszystkie składniki na sernik, poza brzoskwiniami, umieszczamy w misie miksera.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://my-culinaryart.blogspot.com/2015/06/atwy-sernik-waniliowy-z-brzoskwiniami-z.html