Składniki: 10 dag serka mascarpone 100 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru z wanilią (kupiony tutaj) tabliczka startej czekolady mlecznej 10 truskawek 1 galaretka truskawkowa około 75g (kupiony tutaj) 100g herbatników czekoladowych (zmielone w blenderze) 50g masła 1 łyżka brązowego cukru Foremki półkule Wykonanie: Truskawki myjemy oczyszczamy, kroimy wzdłuż i układamy na spód miseczek. Tężejącą galaretką zalewamy na ułożone truskawki i wkładamy do lodówki na około 3 godziny. Na stężałą galaretkę wykładamy masę straciattele a na nią krem śmietankowy. Wszystkie akcesoria do pieczenia i inne produkty w tym sklepie wykonane są z wysokiej jakości materiałów. Formy do pieczenia pozwolą na łatwe wyjmowanie gotowych ciastek i ich dekorowanie będzie czystą przyjemnością. Każdy, kto lubi piec i gotować na pewno zainteresuje się i znajdzie coś dla siebie. Pyszna masa śmietanowo- mascarpanowa z zatopionymi w niej truskawkami to prawdziwy raj dla podniebienia. Formę silikonową SILIKOMART PÓŁKULE LARGE i nie tylko możecie znaleźć na stronie garneczki.pl Torciki wkładamy do lodówki lub zamrażarki na całą noc.