składniki: ciasto 450 g mąki pszennej u mnie typ 500 Młyn Kopytowa 250 g zimnego masła 150 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka szczypta soli masa budyniowa 1 l mleka 2 opakowania dużego budyniu waniliowego na 3/4 l mleka ( bez cukru ) 4-5 łyżek cukru waniliowego oraz 350 g małych truskawek 150 g rabarbaru Truskawki opłukać i usunąć szypułki, rabarbar pokroić na małe kawałki, odstawić. Gotowe ciasto podzielić na dwie części, jedna większa ok 2/3 całego ciasta i druga mniejsza 1/3 ciasta. W tym czasie większą część schłodzonego ciasta zetrzeć na grubych oczkach na dno przygotowanej formy. Na ciasto wylać ciepły budyń, ułożyć przygotowane truskawki i rabarbar. Ciasto podane na talerzyku z kolekcji Martha Gold Porcelana Bogucice Formę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 45-50 minut, funkcja góra-dół. Kawałki ciasta zawinąć w folię i chłodzić w lodówce przez 1 godzinkę.