Sernik na zimno z truskawkami na herbatnikach maślanych

Małgorzata
Desery
12.06.2015 17:55
Sernik na zimno z truskawkami na herbatnikach maślanych

SKŁADNIKI (na foremkę 28x24 cm) 1 szklanka mleka 2 łyżki żelatyny 600g twarogu z wiaderka 2/3 szklanki cukru 2 opakowania cukru waniliowego 2 żółtka 125 g miękkiego masła 250 g herbatników maślanych 250 g truskawek 2 galaretki truskawkowe PRZYGOTOWANIE Galaretki rozpuszczamy w 750ml gorącej wody. Ser, masło, cukry i żółtka miksujemy przez kilka minut na gładką masę (u mnie w malakserze). Dodajemy ostudzone mleko, mieszamy i wstawiamy do stężenia na ok. pół godziny do lodówki. Truskawki kroimy na plasterki i układamy na ciastkach. Zalewamy tężejącą galaretką i wstawiamy na dwie godziny do lodówki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2015/06/sernik-na-zimno-z-truskawkami-na.html