Niebawem na blogu dwie inny wersje tego deseru również z truskawkami <3 Składniki: (na 2 porcje) - 250 ml śmietany kremówki 30% bądź 36% - 3 żółtka - 1/2 laski wanilii - 40 g białego cukru - 2-3 łyżeczki brązowego cukru - po 6 truskawek na kokilkę 1. W każdą kokilkę wkładać po kilka sztuk truskawek Piec: 40 minut w temperaturze 110 stopni, pod koniec pieczenia około 10-15 minut posypać wierzch cukrem brązowym i piec z funkcją grilla by wytworzył się karmel. Po tym czasie, zdjąć z ognia i przestudzić 3. Żółtka ubić na gładko, ale nie na bardzo puszysto 4. 6. Po wyjęciu z piekarnika, studzić w lodówce przez około 4-5 godzin w zależności od stopnia chłodzenia lodówki Śmietankę zagotować ziarenkami z laski wanilii oraz z cukrem.