DROŻDŻÓWKI Z TRUSKAWKAMI, RABARBAREM I KRUSZONKĄ

Justyna
Śniadania
09.06.2015 11:36
DROŻDŻÓWKI Z TRUSKAWKAMI, RABARBAREM I KRUSZONKĄ

Składniki (na 6 dużych drożdżówek): Ciasto: 380 g mąki pszennej 70 g masła 25 g świeżych drożdży 200 ml mleka jajko 3 łyżki cukru szczypta soli Owoce: 150g truskawek 200 g rabarbaru łyżka cukru łyżka bułki tartej Kruszonka: 80g mąki pszennej 40g cukru 40g masła Przygotowanie Drożdże kruszymy, dodajemy po łyżeczce mąki i cukru i rozpuszczamy w 1/3 szklanki ciepłego mleku. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce, aż podwoi swoją objętość. Rabarbar obieramy i kroimy w kostkę, truskawki przekrawamy na pół lub w ćwiartki. Odstawiamy na 10 minut, aż zaczyn podwoi swoją objętość. Składniki na kruszonkę zagniatamy palcami, aż stworzą się sypkie grudki. Owoce zasypujemy cukrem i odstawiamy na co najmniej pół godziny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://e-przepisykulinarne.pl/2015/06/drozdzowki-z-truskawkami-rabarbarem-i-kruszonka/