Pełnoziarniste racuchy z czereśniami - 113 kcal

Daria
Śniadania
09.06.2015 11:53
Pełnoziarniste racuchy z czereśniami - 113 kcal

w 80% składają się z wody należą do produktów odkwaszających są skuteczne w walce z artretyzmem i chorobami pęcherza moczowego – posiadają właściwości moczopędne osoby będące na diecie lekkostrawnej powinny spożywać je w formie lekko obgotowanej nie wolno ich popijać wodą ani mlekiem – może to doprowadzić do rewolucji żołądkowych – może to doprowadzić do rewolucji żołądkowych zawierają mnóstwo jodu – wspomagają pracę tarczycy i przemianę materii – wspomagają pracę tarczycy i przemianę materii usuwają z organizmu nadmiar soli jak większość owoców zawierają mnóstwo przeciwutleniaczy – zapobiegają procesom starzenia się, poprawiają stan cery – zapobiegają procesom starzenia się, poprawiają stan cery powinny mieć jasnozielone, elastyczne szypułki – to znak, że są świeże aby pozbyć się larw z czereśni, należy zalać je na kilka minut zimną wodą – nieproszeni goście wyjdą i opadną na dno naczynia SKŁADNIKI (12 placków): 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej (typ 2000) Zanim jednak zaczniecie smażyć, zapoznajcie się z kilkoma ciekawostkami na temat tych pysznych owoców: sezon na czereśnie trwa od końca maja do połowy lipca porcja tych owoców (100 g – trochę więcej niż garść) zawiera 60 kcal. 1 jajko 1 szklanka mleka 3 łyżki ksylitolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 500 g czereśni (waga z ogonkami i pestkami) ewentualnie olej do smażenia – ja pominęłam 1. Czereśnie umyj i wydryluj. 5. Gdy placki lekko się zetną, wyłóż na nie owoce, a następnie przewróć na drugą stronę i smaż do zarumienienia. Smaż na rozgrzanej patelni – około 1,5 łyżki masy na placek. Pytanie za 100 punktów – co oprócz słodkich truskawek kojarzy się z latem? Cieszmy się sezonem na te owoce, bo dość szybko się kończy. Na śniadanie lub na obiad.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.powiedzdietomnie.pl/2015/06/penoziarniste-racuchy-z-czeresniami-113.html