Składniki: 800 g pieczarek 2 cebule czerstwa bułka kilka suszonych pomidorów 2 jajka łyżka oleju sól, pieprz gałka muszkatołowa kilka wiórków masła papryka ostra łyżka ziaren słonecznika Przygotowanie Pieczarki myjemy i kroimy na niezbyt drobne kawałki. Składniki miksujemy (można również przed usmażeniem zetrzeć pieczarki na tarce, a cebulę drobno posiekać, wtedy obędzie się bez miksowania). Przepis na pyszny i lekki pasztet z pieczarek z dodatkiem suszonych pomidorów, idealny do pieczywa. Pomidory kroimy na drobne kawałki i dodajemy do zmiksowanych pieczarek. Bułkę moczymy przez chwilę w wodzie, następnie odciskamy i dodajemy do pieczarek.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://e-przepisykulinarne.pl/2015/06/pyszny-pasztet-pieczarkowy-71-kcal/