Ciasto na pewno przypadnie do gustu młodszym i starszym łakomczuchom :) Biszkopt: - 5 jaj - 1 cukier waniliowy 16 g - 4 łyżki cukru - 5 łyżek mąki - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 2 łyżki oleju - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić z cukrami na sztywną pianę, dolać żółtka i chwilkę zmiksować do połączenia, przesiać do masy obie mąki proszek i olej - delikatnie wymieszać. Dodatkowo: - 1 duży sok zielony ,,PYSIO - 3 budynie śmietankowe Warstwa śmietanowa: - 1/2 l śmietany 30 % - 2 zielone galaretki ( agrestowe) - 1 szkl gorącej wody - ewentualnie 1 łyżka cukru pudru - 2 opakowania delicji - 2 galaretki zielone - 1/2 l wody Następnie ubitą śmietanę z 2 galaretkami rozpuszczonymi w 1 szklance wody ( dolewamy je do śmietany gdy wystygną i lekko zaczną tężeć ) . Na koniec 2 galaretki rozpuszczone w 1/2 litra wody.