CUKRU SOK Z JEDNEJ CYTRYNY 2 ŁYŻKI ŻELATYNY W PROSZKU 300g SCHŁODZONEJ KREMÓWKI 250g MĄKI 150g MASŁA LUB MARGARYNY 70g CUKRU PUDRU CUKIER WANILIOWY 2 ŁYŻKI KWAŚNEJ ŚMIETANY 1 ŻÓŁTKO PRZYGOTOWANIE: Z MĄKI,CUKRU,ŚMIETANY,CUKRU PUDRU,CUKRU WANILIOWEGO,MASŁA I ŻÓŁTKA- ZAGNIEŚĆ GŁADKIE CIASTO ROZWAŁKOWUJEMY TROCHĘ WIĘKSZE NIŻ FORMA WYKŁADAMY NA BLASZKĘ NAKUWAMY WIDELCEM I DAJEMY DO LODÓWKI NA 30 MIN JA DODATKOWO PIEKĘ KAŻDY SPÓD DO TARTEJ OBCIĄŻONY FASOLĄ,KTÓRĄ WYSYPUJĘ NA PAPIER DO PIECZENIA ,KTÓRY UKŁADAM NA CIASTO,WTEDY MAM PEWNOŚĆ,ŻE BRZEGI CIASTA NIE OPADNĄ(FASOLĘ UŻYWAM WIELOKROTNIE TĄ SAMĄ,MAM ODŁOŻONĄ TYLKO DO PIECZENIA) PIEKĘ CIASTO
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://swojskiejedzonko.blogspot.com/2014/05/truskawkowa-tarta.html