SKŁADNIKI: (na ok 12 kotlecików) 1 podwójna pierś z kurczaka (ok 70 dag) ulubiona przyprawa do mięs - u mnie Przyprawa do kurczaka Rafex 1/2 czerwonej papryki 1 cebula garść kukurydzy konserwowej 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej (czubate) natka pietruszki 1 łyż masła do smażenia cebuli i papryki olej do smażenia kotletów 1. Gdy zrobiłam je pierwszy raz zachwyciły mnie od pierwszego kęsa i od tamtej pory robię je naprawdę często - aż dziwne, że dopiero teraz trafiły na bloga! Smażyć na małym ogniu po 6-7 minut z obu stron. środa, 22 kwietnia 2015 Kolorowe kotlety z kurczaka Do tego są wydajne więc świetnie nadają się na wszelkiego rodzaju spotkania towarzyskie i imprezy (można je przygotować wcześniej, a później tylko odgrzac w piekarniku). Paprykę i cebulę pokroić w drobną kosteczkę, zeszklić na maśle, posolić, dodać troszkę gorącej wody i poddusić do miękkości. 2. Filety oczyścić i pokroić w drobną kosteczkę (ok 1-1,5cm).