Wszystkim domownikom rolada smakowała ;) masa dekoracyjna: biszkopt: - 3 jajka - 50 g cukru - 40 g mąki ziemniaczanej - 40 g mąki pszennej - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 250 g śmietany kremówki 30% - 90 g czekolady gorzkiej Goplana - 1/3 szklanki cukru pudru - 1 nektarynka Przygotowanie: Wykonujemy masę dekoracyjną Masło ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy białko jajka, mąkę, kakao i dalej miksujemy aż całość będzie jednolita. Wyciągamy z piekarnika, przygotowujemy ściereczkę i kładziemy na nią biszkopt, ściągamy papier i zwijamy roladę ze ściereczką (kropeczki muszą być na zewnątrz) i odstawiamy do wystudzenia. Masą napełniamy szprycę (w ostateczności można to robić palcem ;) ) i na papierze do pieczenia robimy kropeczki. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia w 4 partiach mieszając delikatnie. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, mieszamy z cukrem i studzimy do momentu, aby była lekko ciepła. Kremowy mus z czekolady rozpływa się w ustach i jeszcze ta nektarynka.