Krem można podać w pucharku/filiżance lub też wydrążyć truskawki w miejscu, gdzie była szypułka i krem umieścić w środku, albo pokrojone truskawki wymieszać z kremem, można też zrobić pyszne kanapki, wysmarować kremem chleb a wierzch posypać truskawkami. ♥ SKŁADNIKI (ok. 3/4 szklanki kremu): - 1 średnie, bardzo miękkie awokado - 4-6 łyżek surowego kakao - 6-8 świeżych lub suszonych daktyli - szczypta suszonej wanilii - 2 szklanki świeżych truskawek PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki (oprócz truskawek) miksujemy na gładko w blenderze. 3/4 C): - 1 medium, very ripe avocado - 4-6 tbsp raw cacao powder - 6-8 fresh or dried dates - a pinch of dried vanilla - 2 C fresh strawberries PREPARATION: Put all the ingredients (except strawberries) in a blender cup and mix until smooth. Serve the cream immediately or chill it in the fridge for few hours. You can serve it in a small bowl or a cup, or make a hole inside the strawberries and fill it with the cream or just mix chopped strawberries with the cream. Na razie delektuję się nimi w najprostszej postaci, czyli wyjadam z miski, bezpośrednio po ich umyciu. You can also use it for a sandwich, just spread the cream on a toast and put chopped strawberries on top. Store it in the fridge for up to 3 days. Serwujemy od razu lub chłodzimy kilka godzin w lodówce. A match made in heaven Strawberries and chocolate ... A match made in heaven INGREDIENTS (approx.