Jajko po benedyktyńsku na szparagach z wody

Danka
Śniadania
30.05.2015 15:05
Jajko po benedyktyńsku na szparagach z wody

Składniki: - kilka sztuk szparagów zielonych - 1 jajko - mieszanka: kiełki fasolki mung, cieciorki i soczewicy - odrobina octu- kilka kropli- ocet przyspiesza ścinanie się białek jajka - szczypta soli - szczypta pieprzu - szczypta pieprzu cayenne - kilka sztuk serka Apetina z chilli do dekoracji-opcjonalnie Przygotowanie: 1. Szparagi gotować w osolonej wodzie przez kilka minut 5-10 minut- do czasu aż szparagi zmiękną odrobinę. 2. 3. Gdy woda zacznie się gotować, zmniejszyć ogień i łyżką zamieszać wodę tak by wytworzył się wir/lej wody. 5. Gotować około 2-3 minuty, aż białko się zetnie a żółtko pozostanie nadal płynne.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kreatywnepiny.blogspot.com/2015/05/jajko-po-benedyktynsku-na-szparagach-z.html