Grillowane podudzia z kurczaka z dipem paprykowym.

Joanna
Obiad
30.05.2015 10:44
Grillowane podudzia z kurczaka z dipem paprykowym.

Składniki: - 4 podudzia z kurczaka - 2 łyżki sosu sojowego - 1 łyżka cukru - sok z 1/2 cytryny - sok z 1 pomarańczy - 1/4 szklanki oleju - 2 ząbki czosnku na dip paprykowy: - 1 papryka czerwona - 1 łyżeczka oliwy z oliwek - 1 ząbek czosnku - sól, pieprz Przygotowanie: Z podanych składników przygotowujemy marynatę, obtaczamy w niej podudzia z kurczaka i odstawiamy do lodówki na godzinę. W konkursie udało mi się zdobyć nagrodę, a przepis tak przypadł mi do gustu, że postanowiłam się nim podzielić :) Podudzia przygotowałam na konkurs firmy Nasz Kurczak, polegający na najładniejszej aranżacji dania.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://symfoniasmakowa.blogspot.com/2015/05/grillowane-podudzia-z-kurczaka-z-dipem.html