Crumble z rabarbarem

Danka
Ciasta
30.05.2015 15:07
Crumble z rabarbarem

Składniki: ( na 2 porcje) Crumble-kruszonka: - 100 mąki pszennej - 50 g cukru pudru - 50 g masła 82% - szczypta cukru waniliowego nadzienie: - 1 do 2 łodyg rabarbaru - szczypta cynamonu - 2 łyżki cukru - 10-20 ml wody dekoracja: - 3 malutkie łyżeczki śmietany 36% - ubitej delikatnie- dla każdej porcji - listki mięty - dla każdej porcji: różowy rabarbar- 3 plasterki z końcówki rabarbaru o najmocniejszym kolorze- przygotowujemy je razem z rabarbarem do nadzienia uważając by nie rozmiękł za bardzo- w razie potrzeby wyjąć wcześniej z patelni by plasterki zachowały swoją formę. Na patelni dusić rabarbar z cukrem, cynamonem na odrobinie wody aż zmięknie. Przełożyć rabarbar do kokilek, na rabarbar nakładać kruszonkę aż po brzegi. Gdy Crumble odrobinę ostygnie nakładamy dekoracje: różowy rabarbar, śmietanę oraz listki świeżej mięty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kreatywnepiny.blogspot.com/2015/05/crumble-z-rabarbarem.html