Składniki na 1 porcję: 2 jajka szczypta soli 1 łyżka mleka 1 łyżka mąki masło do wysmarowania patelni 2 łyżki mascarpone 1 łyżka drobnego cukru 6 truskawek CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Żółtka oddzielamy od białek. Truskawkowego szaleństwa ciąg dalszy ;) Tym razem zapraszam na pyszny, baardzo puszysty omlet w nadziany masą mascarpone i truskawkami. Tak przygotowaną masą smarujemy jeszcze ciepły omlet, posypujemy pokrojonymi truskawkami i składamy na pół. Mascarpone ucieramy na jednolitą masę z łyżką drobnego cukru. Smażymy 3 minuty, przewracamy i smażymy kolejne 3 minuty. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://my-culinaryart.blogspot.com/2015/05/bardzo-puszysty-omlet-z-masa-mascarpone.html