Potrzebne nam (na około 1,25 litra): - 5-6 kiwi (muszą być bardzo dojrzałe, inaczej nasze lody mogą wyjść lekko gorzkie) - 330 ml śmietany - 150 ml mleka lub jogurtu naturalnego - 3-4 łyżeczki cukru pudru Przygotowanie: Kiwi obrać i pokroić w małe kawałki, po czym zmiksować na gładką masę. Dlatego nauczka na przyszłość - lody należy miksować 5-6 razy, co godzinę. Dodać śmietanę, mleko i cukier i miksować około 2-3 minuty, żeby składniki dobrze się połączyły. Domowe lody na śmietanie, zrobione w mojej kuchni bez użycia maszyny. Dzięki temu będą miały przyjemniejszą strukturę, będą bardziej napowietrzone i łatwiejsze w nakładaniu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://wposzukiwaniuinspiracji.blogspot.nl/2015/05/lody-o-smaku-kiwi-bez-maszyny.html