Składniki: 1 banan 30-40 ml wody 200ml mleka ( kokosowe lub zwykłe) 1/2 dojrzałego awokado 2-3 łyżeczki kakao 3 łyżki płatków ryżowych 30-40 ml wody 200ml mleka ( kokosowe lub zwykłe) 1/2 dojrzałego awokado 2-3 łyżeczki kakao 3 łyżki płatków ryżowych Wykonanie: Do małego rondelka przelewamy wodę wraz z mlekiem. Podobnie robimy z 2 częścią, jednakże tam dodajemy kakao zamiast awokado. Smaczne, pyszne i zdrowe śniadanie z wykorzystaniem rzadko jadanych u nas płatków ryżowych. Gotujemy na małym ogniu, aż płatki zgęstnieją, od czasu do czasu mieszając. Pierwszą z nich wkładamy do misy blendera i dodajemy awokado. Przekładamy do naczynka z rozróżnieniem na warstwy. Odstawiamy do lodówki na około 30-45 minut.