Składniki: - 3 jajka ugotowane na twardo - 0,5 puszki groszku konserwowego - 100 g żółtego sera - 4-5 rzodkiewek - zielona cebulka - Sos majonezowy: - 3 łyżki majonezu - 1 łyżka jogurtu greckiego - 0,5 łyżeczki ziół dalmatyńskich - sól - pieprz Układać kolejno warstwy: jajka, część sosu, groszek konserwowy, część sosu, żółty ser, reszta sosu, cebulka i na końcu starte rzodkiewki. Jajka, żółty ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Naczynie owinąć przeźroczystą folią i włożyć na kilka godzin do lodówki by smaki się przegryzły.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://ala-piecze.blogspot.com/2019/04/saatka-puszek-z-jajkami-i-groszkiem.html