Składniki Ciasto: 3,5 szklanki mąki 1 szklanka wody 1 jajko 1 łyżka masła 1 łyżka spirytusu (słyszałam, że można zastąpić octem, ale nigdy nie próbowałam) Olej ma być bardzo rozgrzany ale ogień pod patelnią nie może być zbyt mocny, ponieważ ciasto zarumieni się zbyt szybko, a mięso w środku będzie surowe. Czebureki smażyć w głębokim oleju (na minimum 1 cm warstwie oleju). ½ łyżeczki soli Farsz: ok. 450-500 g mięsa mielonego (miałam wieprzowe z karkówki, ale może być mieszane) ¾ szklanki kefiru 2 cebule garść posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka majeranku sól (dałam ¾ łyżeczki) pieprz Smażyć na złoto-brązowy kolor po kilka minut z jednej strony. Należy zostawić ok. 1 cm rant na sklejenie pieroga. Ciasto zawinąć w folię i odstawić na 30 minut. Czebureki odsączać z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Po przegryzieniu pieroga lub jego przekrojeniu wypływa z niego odrobina delikatnego i aromatycznego bulionu. Dodatkowo: olej Instrukcja wykonania Wodę z solą i masłem zagotować w garnku. Jak woda zacznie wrzeć wsypać 1 szklankę mąki i dokładnie wymieszać najlepiej rózgą.