pojedyncza pierś z kurczaka ok. 250 g * szpinak (brykiet) ok. 400 g * czosnek 1 ząbek * cebula 1 szt. * pomidory suszone 3 - 4 szt. * słonecznik 3 garstki * sezam 3 garstki * pietruszka pół pęczka * suszona żurawina 1 garstka (dodaje potrawie słodyczy) * przyprawy do smaku: sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, pieprz cayenne, majeranek, zioła prowansalskie, kolendra Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić przyprawami do smaku (w moim przypadku są to: przyprawa do kurczaka, pieprz, majeranek, zioła prowansalskie), obtoczyć w sezamie i słoneczniku. 6. Następnie dodać szpinak i doprawić przyprawami do smaku (w moim przypadku są to: sól, pieprz cayenne, kolendra, zioła prowansalskie, pieprz). 4. Przygotowaną pierś z kurczaka podsmażyć na rozgrzanej patelni, a następnie zdjąć z ognia. 8. Dorzucić przygotowaną pierś z kurczaka wraz ze słonecznikiem i sezamem, który został oraz suszone pomidory i żurawinę. Sposób przyrządzenia: 1.Kaszę jaglaną ugotować (zgodnie z zaleceniami na opakowaniu). 2. SMACZNEGO :) .................................................................................................................................................................. OCENA: Jest to danie nadzwyczaj sycące ze względu na jego główny składnik, czyli kaszę jaglaną. Szpinak z żurawiną i suszonymi pomidorami to jedno z naszych ulubionych połączeń.