Mięso 50 dag mięsa mielonego z indyka miąższ z 2 kromek chleba 2-3 ząbki czosnku 2 jajka 3 łyżki mąki + trochę do obtaczania 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka Przyprawy Gosposi Rafex Sos brokułowo-serowy 1 l bulionu 1 op. mrożonych brokułów lub 1 świeży 25 dag pieczarek 50 g serka topionego o smaku Gouda 1/2 szkl śmietanki 30% 2 łyżki mąki 1. Brokuły ugotować w bulionie. 3. Obtoczone w mące pulpeciki wrzucać na bulion (ten w którym gotował się brokuł), gotować ok 30-40 min. 4. Pieczarki obsmażyć lub poddusić na patelni, lekko soląc do smaku. 5. Gdy pulpeciki będą gotowe, należy je wyłowić i odłożyć na chwilę do brokuła (będzie wtedy łatwiej przygotować sos). Formować nieduże pulpeciki - wielkości orzecha włoskiego (przy gotowaniu zwiększą troszkę objętość) i obtaczać je od razu w mące. Dodać pulpeciki, brokuł i pieczarki, potrzymać na ogniu jeszcze chwilę żeby się zagrzały i gotowe:) Dodać do mięsa razem z jajkami, mąką i przyprawami, dokładnie wymieszać.