Ser topiony domowy

Beata
Śniadania
26.04.2015 15:29
Ser topiony domowy

Składniki

500 g twarogu półtłustego lub tłustego

1,5 łyżeczki sody oczyszczonej

1 łyżka masła

1/2 łyżeczki soli

koperek

Przepis

Twaróg rozgnieść dobrze widelcem.

Włożyć do miseczki i posypać sodą. (nie mieszać).

Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na całą noc.

Po tym czasie ser powinien zmienić swój wygląd tak jak pokazałam na zdjęciu.

Przełożyć ser do miski, którą umieszczany na garnku z gotującą się wodą. Na parze rozpuszczamy ser

aż nie będzie grudek. Mieszamy dość często.

Dodać sól, masło i połączyć składniki mieszając. Na koniec dodać koperek , wymieszać i wlać do miseczek.

Odstawić do lodówki.