Składniki Masa sera: 500 g serka homogenizowanego naturalnego 2 galaretki malinowe (lub wiśniowe) 2 szklanki wrzątku Mus owocowy: 2 galaretki malinowe (lub wiśniowe) 2 szklanki wrzątku 500 g mrożonych malin (lub wiśni) Poza tym ciasto prezentuje się idealnie, szybko się przygotowuje (nie licząc czasu schładzania), składa się z niewielkiej liczby składników i nie wymaga dużych umiejętności do przygotowania :) Do ciasta nie dodajemy w ogóle cukru (poza tą odrobiną, która znajduje się w galaretce), dzięki temu sernik nie jest za słodki i zawiera mniejszą ilość kalorii niż tradycyjne ciasta. 2 godzin 30 minut Czas gotowania Czas całkowity 2 godzin 30 minut Autor: Ulubione Przepisy Kategoria: Ciasto, Sernik, Ciasto bez pieczenia Kuchnia: Kuchnia polska Liczba porcji: 1 szt. Wydaje mi się, że ten krok można pomijać, ponieważ biszkopty i tak wchłoną trochę wilgoci z masy serowej (ale może odrobinę za mało - sprawdzę ;) ). Dodatkowo: kilkanaście okrągłych biszkoptów ½-3/4 szklanki mleka Instrukcja wykonania Dwie galaretki mieszając rozpuścić w 2 szklankach wrzątku. Pozostałe 2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzątku. Sernik na zimno z musem malinowym – od teraz mój ulubiony deser :) Wiem, że papier szybko namięka, ale nie lubię jak ciasto wchodzi w reakcje z blaszką. Gorąco polecam :) I pomyśleć, że to pierwszy sernik na zimno jaki kiedykolwiek zrobiłam :) Tortownicę można wstawić do lodówki na czas przygotowywania musu, aby masa serowa jeszcze bardziej się ścięła.