składniki: 700 g sera z wiaderka, użyłam Wieluń 50 g miękkiego masła 1 żółtko 1/2 szklanki drobnego cukru 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny 1 galaretka szafirowa Wodzisław 350 g borówek biszkopty Galaretkę przygotować według przepisu i wystudzić. Jeśli nie posiadacie takiej foremki ciasto można przygotować w zwykłej tortownicy, tylko zamieniając kolejność warstw - najpierw biszkopty, potem masa serowa a na wierzchu galaretka. Następnie wyjąć z lodówki i odstawić na 30 minut, dzięki temu ciasto ładnie wyskoczy nam z foremki. Żelatynę namoczyć w mleku, następnie lekko podgrzać i rozpuścić dokładnie żelatynę ciągle mieszając. Tym razem nie użyłam kominka ale ciacho równie fajnie się prezentuje w takim kształcie. Wierzch ładnie wyrównać i ułożyć biszkopty lekko wciskając w masę serową.