Przygotowanie: - Jarmuż blanszować 2 minuty w gotującej się wodzie z dodatkiem szczypty soli i łyżeczki cukru (porwane liście bez grubych nerwów włożyć do gotującej się wody, po 2 minutach przełożyć łyżką cedzakową do wody z lodem, wystudzić, odsączyć na sicie). Czas przygotowania: 15 minut Porcje: 2-4 Składniki: - 500 g wątróbki drobiowej, - 1 duża cebula, - 3 liście jarmużu, - mąka do obtoczenia wątróbki, - sól i pieprz do smaku, - olej do smażenia. Sos malinowy: - 350 g mrożonych malin (w sezonie świeżych owoców), - 200 ml białego wytrawnego wina, - ocet balsamiczny, - 1/4 łyżeczki ziół prowansalskich, - sól i pieprz do smaku. - Maliny zalać winem, dodać zioła prowansalskie, gotować 10 minut na wolnym ogniu, w między czasie doprawić do smaku octem balsamicznym, solą i pieprzem.