Składniki: 2 opakowania zupek chińskich 150 g sera żółtego 200 g ulubionej wędliny, kiełbasy, szynki cebula 4 ogórki konserwowe pół puszki kukurydzy pół puszki groszku Przygotowanie Makaron z zupek rozkruszamy, dosypujemy do niego suchą przyprawę z opakowania. Zapewne niektórzy skrzywią się na samą myśl, że można jeść zupki chińskie, bo przecież takie niezdrowe, ale nic na to nie poradzę, że bardzo je lubię i raz na kilka miesięcy pozwalam sobie je przygotować. Cebulę pokrojoną w piórka i wędlinę pokrojoną w kostkę podsmażamy na patelni. Zapiekankę wsypujemy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, posypujemy resztą sera i zapiekamy ok 20 min w temp 180 C.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://e-przepisykulinarne.pl/2015/04/zapiekanka-z-makaronu-z-zupek-chinskich/