Składniki
500ML MLEKA ( 2 SZKLANKI),
35G CUKRU (3 ŁYŻKI),
4G CUKRU WANILINOWEGO ( 1 ŁYŻECZKA),
4 GALARETKI (NAJLEPIEJ O RÓŻNYCH KOLORACH),
25 G ŻELATYNY ( 3 ŁYŻKI)
Przepis
Galaretki rozpuścić: każdą w 300 ml wody. Wlać do głębokich talerzy lub innych pojemników, w których łatwo się je pokroi w kostkę po stężeniu. Galaretki pozostawić do całkowitego stężenia.
Żelatynę rozpuścić w 300ml gorącej wody.
Mleko zagotować razem z cukrami. Do gotującego się mleka wlać rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać razem, zdjąć z palnika i odłożyć do całkowitego ostudzenia.
Galaretki pokroić w kostkę, wymieszać razem by kolory się zmieszały. Zalać ostudzonym mlekiem. Włożyć do lodówki, pozostawić do całkowitego stężenia.