galaretkowiec-lekki i pyszny

Kasia
Ciasta
31.03.2015 7:43
galaretkowiec-lekki i pyszny

Składniki

500ML MLEKA ( 2 SZKLANKI),

35G CUKRU (3 ŁYŻKI),

4G CUKRU WANILINOWEGO ( 1 ŁYŻECZKA),

4 GALARETKI (NAJLEPIEJ O RÓŻNYCH KOLORACH),

25 G ŻELATYNY ( 3 ŁYŻKI)

Przepis

Galaretki rozpuścić: każdą w 300 ml wody. Wlać do głębokich talerzy lub innych pojemników, w których łatwo się je pokroi w kostkę po stężeniu. Galaretki pozostawić do całkowitego stężenia.

Żelatynę rozpuścić w 300ml gorącej wody.

Mleko zagotować razem z cukrami. Do gotującego się mleka wlać rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać razem, zdjąć z palnika i odłożyć do całkowitego ostudzenia.

Galaretki pokroić w kostkę, wymieszać razem by kolory się zmieszały. Zalać ostudzonym mlekiem. Włożyć do lodówki, pozostawić do całkowitego stężenia.