Składniki
DWIE PACZKI DELICJI POMARAŃCZOWYCH(PO 150 g)
3 ŁYŻKI CUKRU PUDRU
5 BANANÓW
4 SZKL MLEKA
300G HERBATNIKÓW
3 BUDYNIE BANANOWE(MOGĄ BYĆ RÓWNIEŻ WANILIOWE)
400G MIĘKKIEGO MASŁA
GALARETKA POMARAŃCZOWA
Przepis
Formę 25X30cm wykładamy dokładnie delicjami,
budynie rozpuszczamy w szklance mleka,resztę mleka zagotowujemy i wlewamy rozmieszane budynie,ugotowany budyń odstawiamy do wystygnięcia.Galaretkę przygotowujemy jak na opakowaniu,masło ucieramy z cukrem,powoli dodajemy budyń i miksujemy na gładką masę,banany obieramy ,kroimy w plasterki,krem dzielimy na 3 części -pierwszą część wykładamy na delicje,na to banany,na to herbatniki,i znowu kolejna część masy,herbatniki i banany,na wierzch już ostatnia część masy i banany i na nie wylewamy tężejącą galaretkę i do lodówki na kilka godzin a najlepiej na noc,żeby herbatniki zmiękły
smacznego!!!