Przepis na zupę z selera naciowego

Małgorzata
Przepisy
21.03.2015 16:15
Przepis na zupę z selera naciowego

Składniki

seler naciowy, por, ziemniaki, serek topiony

Przepis

Cebulę i połówkę pora pokroiłam na pół i ćwierć krążki

Podsmażyłam cebulaste do szklistej postaci, dorzuciłam teraz pokrojone selerki - 3 laski

Smażę razem jeszcze z 5-7 min ciągle mieszając, tak by cebula jeśli ma zamiar się zabrązowić to tylko ciut, ciut, teraz dorzucam pokrojone w kostkę ziemniaki.

Teraz woda, kostka rosołowa i gotujemy do miękkości ziemniaków.

Polecam też dodanie ulubionych ziół, ja dorzuciłam rozmaryn i bazylię.

Na koniec obowiązkowo serek topiony i niekoniecznie, ale podbija smak, śmietanę (min. 18%)