Nadal się tego trzymam, ale muszę przyznać, że kolejne eksperymenty kulinarne nadal mnie zaskakują i okazuje się, że jaglanka znajduje w mojej kuchni coraz więcej zastosowań. Omlet to 277kcal w tym 14,5g białka, 4,7g tłuszczu, 46,2g węglowodanów oraz 2,7g błonnika. Po przygotowaniu czekoladowego deseru ( KLIK ), urzekło mnie jej połączenie z bananem i tak narodził się pomysł na dzisiejszy omlet. Musi być powoli, zdrowo, a przede wszystkim smacznie, ale kiedy gotujemy z użyciem kaszy jaglanej to nie może być inaczej. W związku z tym mam dla Was kolejny jaglany smakołyk, który z pewnością umili wiosenne poranki. Moja pierwsze próba przygotowania go skończyła się dość nieciekawie i połowa omleta wylądowała wszędzie z wyjątkiem patelni. Wiele razy wspominałam, że lubię kaszę jaglaną ze względu na jej uniwersalność.